Keresés ebben a blogban

2010. január 11., hétfő

Virágút história

2010. április 25-én 8. alkalommal kerül megrendezésre Szombathely herényi városrészében a HERÉNYI VIRÁGÚT c. rendezvény, mely Magyarországon egyedülálló módon - a kb. 1 km² -en elhelyezkedő - több mint 30 helyi virág és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozása és vására.
A rendezvény különlegessége, hogy Szombathely herényi - kámoni városrészében, - mely terület 1950-ig önálló kisközségként működött - a kiállító és portékáit kínáló kertészek többsége egy összefüggő útvonalon illetve közvetlen közelében lakik vagy a telephelye van itt, tehát mindenképpen kötődik ehhez a területhez.
Maga a Virágút is ezt a természetes útvonalat követi, - ami a régi Herény község területén fekszik - tehát a Vízöntő utcától a Bertalanffy utcán át, majd a Hóvirág és Tulipán utcán valamint a Csók István utcán keresztül jutunk el a végállomásig a Béke térig, - ahol Prenor Kertészeti és Parképítő Kft. telephelye, valamint a rendezvényt szervező és koordináló szervezet a HERÉNYI KULTURÁLIS ÉS SPORTEGYESÜLET újjáépített székháza a HERÉNYIEK HÁZA (www.herenyiek.hu) található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése